miljövänlig städning

Hur fundamentalt viktigt är det med miljövänlig städning egentligen?

För oss på Lyndell Lokalvård så ser vi miljövänlig städning som en regel mer än något annat. Vi försöker använda oss av miljövänliga produkter i alla dess former i så stor utsträckning som möjligt.

Miljövänlig städning i alla dess former har blivit allt mer populärt och är i stort sett ett måste för städfirmor att anpassa sig efter för att möta kraven från kunder. Vilka är fördelarna och vilka är nackdelarna? Det skall vi ta reda på nu.

miljövänlig städning
Foto från Pexels

Hur viktigt är det att utföra städningen på ett miljövänligt sätt?

Miljövänlig städning är en fundamental princip för att förebygga infektionsspridning av olika slag. Kontorsstädning, sjukhusstädning, gymstädning, trappstädning eller vilken städning det nu än må vara går att utföra med miljövänliga städprodukter och detta är högst nödvändigt att använda sig av för att skona de som vistas i dessa ytor.

Användning och kontakt med rengöringsmedel som är starka och som inte är godkända enligt någon av de miljömärkningar vi har i Sverige ( Bra miljöval, Krav, Ecolabel osv ) har med största sannolikhet innehåll utav medel som inte är hälsosamma för oss människor.

Därför anser vi att det är högst nödvändigt att kontrollera hur allvarligt städfirman ser på miljön och hur de arbetar för den.

miljövänliga städprodukter

Miljövänliga produkter gynnar samhället, kunder och medarbetare

Att få vara del av och påverka samhället i stort genom medvetna val är något vi på Lyndell jobbar mot varje dag. Vi tar ett helhetsgrepp för samhällets bästa genom att arbeta med de bästa produkterna på marknaden som innehar en miljömärkning.

För oss på Lyndell Lokalvård är detta en otroligt viktig del i vår verksamhet och då inte bara ur ett miljömässigt perspektiv för samhällets bästa utan även för våra kunder och medarbetare.

Vi har hört flertalet historier där städare tidigare fått använda sig utav rengöringsmedel som är otroligt starka vilket på sikt har gett personerna problem i form av magsmärtor och andningsproblem.

För oss på Lyndell så har det varit en otroligt viktig del sedan dag ett att vara måna om vår personal och se till att de har de absolut bästa förutsättningarna för att leverera ett utomordentligt bra arbete på sikt. Och miljövänliga skonsamma rengöringsmedel gör detta möjligt.

Något som även är väldigt positivt är att minimal påverkan på miljö skapar en trivsammare miljö för våra kunder men även andra städfirmors kunder då det i stor utsträckning även är doftfritt eller dofter som är just skonsamma för miljön. Men det finns ju så otroligt mycket att tänka på, inte minst alla djur och samhället i stort.

vi bryr oss om samhället i stort
Foto från Pexels

Nackdelar med miljövänlig städning

Miljövänlig eller svanenmärkt städning får inte bort hårt sittande smuts på samma sätt som starkare rengöringsmedel

Tyvärr så finns det en del nackdelar när det gäller just de miljövänliga städartiklarna vi använder och det är att de inte möter de krav som exempelvis badhus, duschutrymmen, gymanläggningarna har. Vilket gör att vi måste avvika från vår miljömedvetenhet i dessa avseenden för att främja kvalitén på städningen.

Med andra ord så har vi en lång väg kvar att gå för att få miljövänliga rengöringsmedel och städredskap tillräckligt bra för att kunna möta de krav som finns på marknaden idag.

Alkaliska och sura rengöringsmedel är de som främst inte möter de krav som finns gällande miljöstämplen. Och vem vet, det kanske aldrig når riktigt dit heller. Anledningen till att dessa medel inte når hela vägen till miljömärkning är för att de måste ha vissa tillsatser i sig för att få bort smutsen på djupet och för att inte bakteriespridningen skall bli för stor.

Kostar det mer med miljövänlig städning?

Många som driver städfirmor i Sverige struntar i att använda sig av miljövänliga städartiklar. Är detta för att det är dyrare?

Det vet vi att det inte är, vi tror att det handlar om lathet i mångt och mycket. Miljövänliga städartiklar kan användas i otroligt stor utsträckning och det krävs väldigt lite arbete för att implementera detta i verksamheten.

Vad tycker du? Har vi missat något? Skriv gärna i kommentarsfältet så skapar vi en diskussion kring hur vi kan arbeta för att bidra till ett grönare samhälle tillsammans.