När du behöver professionell klottersanering

Låt gatan och staden vara fri från klotter

Vi jobbar på detta sätt

snabb kundservice kontorsstädning stockholm

1. Hör av dig till oss om ett samarbete

För oss är klottersanering ett allvarligt problem och vi vill att ni som anlitar oss för klottersanering skall känna ett stort förtroende för oss. Därför börjar vi alltid med ett kostnadsfritt möte för att gå igenom hur vi kan hjälpa er och förebygga mer klotter.

enkelt att kommunicera

2. Vi lämnar priser och kvalitetsgaranti

Vi lämnar alltid priser till er så att ni vet vad ni betalar vid en klottersanering från oss. Vi jobbar med kvm priser då det är ett enkelt sett att arbeta på. Självklart så har ni kvalitetsgaranti på utfört arbete.

centrumstädning

3. 24 timmar bokningsprocess

Från att du mottagit bokningsbekräftelse från oss så är vi på plats inom 24 timmar.

Klottersanering i Stockholm med miljövänliga rengöringsmedel

För oss är det viktigt med miljön i fokus, hållbarhet hela vägen och att vi arbetar på rätt sätt.

Att klottring blir allt vanligare är det inga tvivel om, dels kan vi på Lyndell utföra en professionell klottersanering med skonsamma miljövänliga rengöringsmedel. Sedan kan vi även applicera ett förebyggande rengöringsmedel för att klottret skall bli betydligt mycket enklare att rengöra framöver.

Olika klottersaneringsmetoder - Mekanisk & Kemisk Klottersanering

Vi börjar med mekanisk klottersanering vilket då innebär blästring. Blästring fungerar i stort sett som ett slipmedel. Det är luft tillsammans med ett blästermedel som appliceras på ytan vilket får underlaget att slipas bort.

Normalt sett rekommenderas det att använda denna metod på ytor som inte är så känsliga och i miljöer där inte så många personer vistas.

Kemisk klottersanering innebär rengöring med ett hederligt och specialanpassat rengöringsmedel mot just klotter. Vi börjar med att applicera detta klottersaneringsmedel på ytan som blivit nedklottrad och låter det verka i några minuter till några timmar.

Efter att medlet verkat så sprayas medlet av med högtryckstvätt vilket gör att både medlet som applicerats på väggen och klottret försvinner.

Förebygg klotter och underlätta saneringar framöver med klotterskydd

Klotter är ingenting som är så roligt att se på, det blir oftast inte så snyggt och det ser väldigt tråkigt och ostädat ut. Därför rekommenderar vi att ytor som ofta blir nedklottrade förseglas med en typ av klotterskydd.

Klotterskyddet fungerar som en hinna på underlaget och låter inte klotter att få fäste på de ytor där medlet appliceras. Normalt sett håller klotterskyddet i 3-6 år, men detta är helt beroende på hur väderlaget är i området där medlet appliceras.

Om ytan däremot blir nedklottrad behöver ytan endast rengöras med hett vatten och klotter som då applicerats på ytan rinner av. Ett nytt lager klotterskydd måste appliceras efter varje sanering.

Leverantör av kemiska produkter

Trion Tensid blev ett självklart val för oss på Lyndell vid val av rengöringsmetoder. Vi har tidigare rengör ytor så som betong tak från lavar och alger med Trion Tensids rengöringsmedel med ett väldigt positivt resultat och mycket nöjda kunder.

Granskning av de klotterborttagningsmedel vi använder

Anledningen till att vi använder oss av Trion Tensid är för att vi känner ett stort förtroende för dem och vi har nu gjort det under en längre tid vilket är otroligt roligt.

Däremot så finns det självfallet klotter produkter som Tensid producerar som är hälsofarliga och det är här säkerhetsutrustningen blir så pass viktig. Produkterna från Tensid anses från Stockholm Stad vara miljöanpassade och mer eller mindre biologiskt nedbrytbara.

När vi väljer ett rengöringsmedel så ringer vi alltid upp vår kontaktperson och ber om produktbladet och säkerhetsdatabladet. Då kan vi kolla igenom vilka kemiska tillsatser som är gjorda och sedan kontrollera detta med vad som faktiskt är okej att använda sig av.


Farliga ämnen vid klottersanering

 • Natriumhypoklorit
 • Fosforsyra
 • Etyldiglykol ( irriterar ögon )
 • Trietanolamin ( irriterar ögon )
 • Etanolamin ( frätande )
 • Kaliumhydroxid ( frätande )
 • Aromatiska kolväten
 • 2-butoxietanol och dimetylsuccinat
 • C9-11 alkoholetoxilat
 • Benzylalkohol
 • Gamma butyrolakton

Därav använder vi oss av flertalet klottersaneringsprodukter från Trion Tensid. Alla medel fungerar olika bra i olika värme och på olika typer av material som förseglats på ytan.

Hälsa och miljö i fokus vid klottersanering

Viktigt att tänka på vid klottersaneringen

Klottersanering är ett väldigt avancerat arbete för att göra det på rätt sätt och för att kunna göra det under en lång tid. Därför har vi anpassat utrustning och material samt ser till att granska de leverantörer vi köper våra rengöringsmedel ifrån.

Vid klottersanering så krävs det minst sagt professionella produkter för att undvika att frätande medel kommer i kontakt med kroppen. Att få bort klotter kräver starkare typer av medel, annars försvinner det helt enkelt inte.

Att tillägga är att vissa produkter på marknaden är starkare än andra och kräver mer skyddsutrustning.

När vi utför klottersanering använder vi oss av skyddsutrustning från topp till tå. Vi ser till att sätta upp skydd för förbipasserande människor så att de inte heller kommer komma i kontakt med rengöringsmedlet på något sätt.

Vi ser även till att ha utarbetade arbetsrutiner som gör att våra medarbetare håller i längden.

Produkter inom klottersaneringsindustrin medför mer eller mindre hälsorisker för sanerare hos oss på Lyndell. För att förebygga detta så krävs det att vi alla har kunskap om vilka klottermedel vi använder, att vi använder oss utav skyddskläder, handskar och skyddsglasögon.

Utöver detta ser vi även till att skölja bort klottersaneringsmedel och klotter från ytan så att allting lämnas rent och snyggt.

Efterarbetet är minst lika viktigt som förarbetet.

Få offert på klottersanering

Var god ange ett meddelande.

Vad våra kunder säger om oss

Grymt trevligt bemötande och riktigt bra service! Extremt enkelt att få kontakt med.

- Christofer G

Snyggt och ordentligt städat. Mycket trevlig och tillmötesgående personal!

- Magdalena B

Bli kontaktad av oss

Skriv in ditt telefonnummer så hör vi av
oss till dig inom 12 timmar
Prenumerera för erbjudanden, nya tjänster & mer