håll kontoret rent under tid

Så här kan ni tänka för att hålla ert kontor rent och fint under tid

entrématta

Börja med att sätta in en rejäl entrématta

Det första steget till att hålla ert kontor renare under tid och för att få valuta för kontorsstädningen ni har på ert kontor är att skaffa er en rejäl entrématta. Denna hjälper smutsen att stanna på en plats som normalt sett inte är lika viktig att vara ren som på kontoret. Det är som hallen i huset, det är där smutsen skall lämnas.

stora kontor

Ha ett kontor som är några våningar upp

Ett till alternativ som gör det otroligt mycket enklare att hålla smutsen från kontoret borta är att ha ett kontor som är några våningar upp. Detta får kontoret i sig att hålla sig renare under tid vilket är väldigt gynnsamt.

Om du har ett kontor några våningar upp så kommer smutsen att försvinna i först och främst entrén men sedan även när du går vidare in till hisshallen eller trappan.

Se bara till att städfirman som utför trappstädningen är noggrann.

mattrengöring heltäckningsmatta

Använd er utav heltäckningsmatta

Heltäckningsmatta är likväl som entrémattan ett otroligt effektivt alternativ för att hålla den värsta smutsen borta.

En bra heltäckningsmatta är även något som sparar tid för städaren då personen som utför lokalvården slipper att moppa golvet.

Det som är viktigt att tänka på med just mattor är att det lätt blir fläckar om någon spillar kaffe eller liknande.

minska kaffekopparna på kontoret

Ha begränsat antal kaffekoppar på kontoret och tillräckligt med diskmaskiner

Något som gör att kontoret ser väldigt smutsigt ut är inte bara den faktiska smutsen i form av damm och grus.

Det är även o ordning på kontoret som gör att det inte känns hemtrevligt. Se då till att inte ha för mycket kaffekoppar på kontoret så att de är spridda överallt.

Det blir då otroligt enkelt att lägga kaffekopparna överallt vilket i sin tur inte skapar en bra upplevelse för eventuella kunder som kommer in på kontoret. Utöver detta så är det även som så att ju mer smuts det samlas på kontoret så kommer det ta längre tid att slutföra kontorsstädningen.

papperskorg

Ha mycket papperskorgar

Papperskorgar är något som är otroligt viktigt att ha på kontoret, hellre för många än för få. När vi utför kontorsstädningar så kan vi se att detta hjälper till mycket då skräppapper och annat slängs i dessa istället för att lämnas på övriga ytor.

Ställ ut en vagn på vissa delar av kontoret där kaffekoppar kan ställas av

En snygg barvagn eller en vanlig vagn kan ställas ut på vissa ytor på kontoret så att det blir enkelt att ställa av sina kaffekoppar istället för att stå kvar på kontorssbordet.

Ett effektivt alternativ för de som skall komma och utföra kontorsstädningen därefter likväl då kontoret kommer hålla sig renare.  

klädhängare

Bygg en hall där alla kan hänga av sig kläderna

Vilket tips! Låt alla ha möjligheten att hänga av sig så att kläderna inte är spridda överallt.

Detta kommer ge kontoret en härligare atmosfär vilket i sin tur kommer gynna medarbetares effektivitet och kunders förtroende för er som företag när de besöker er.

egna skåp

Ge utrymme för individuella skåp så att saker inte behöver ligga överallt

Ett indivudellt skåp är även det ett otroligt bra alternativ för de större kontoren. Vi vet att många företag där vi utför lokalvård idag har detta och det gör även det att saker och ting håller sig på sin plats.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar